Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Behandeling & Begeleiding

Kinderen tot 18 jaar kunnen terecht bij Praktijk de Kleine Kracht, wanneer ze in hun ontwikkeling tegen problemen aanlopen, waar ze zelf op dat moment niet uit kunnen komen.

Ik probeer van de kracht van het kind uit te gaan en deze kracht in te zetten bij de begeleiding van uw kind. Door middel van spel, actieve opdrachten en gesprekken met uw kind bied ik hulp bij lastige situaties of momenten. Uw kind zal soms ook thuis oefenen om de lastige situaties beter aan te pakken.

Ik bied het kind hulp bij:
 
  • Het goed leren omgaan met verschillende emoties en hoe deze te uitten.  Een kind met bijvoorbeeld regelmatige woede aanvallen, leert deze onder controle te krijgen of zijn/haar emoties anders te uit. Een kind die het moeilijk vindt zijn/haar emoties te uitten, leert hierover te praten en het op zijn/haar manier aan te geven.
  • Het leren over zijn of haar stoornis. Het kind leert bijvoorbeeld wat ADHD of autisme is, waarom hij/zij dit heeft en wat de gevolgen zijn.
  • Het vergroten van het zelfvertrouwen of het vormen van een positief zelfbeeld. Het kind gaat nadenken over: β€˜β€™Wat zijn problemen waar ik tegen aanloop en hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Wat zijn zwakke punten van mezelf en wat zijn juist mijn sterke punten?’’
  • Depressiviteit. Het kind leert anders omgaan met negatieve gewoontes en gevoelens.
  • Faalangst. Het kind leert zichzelf helpen als hij/zij bang is om fouten te maken.
  • Het vergroten van de sociale vaardigheden. Dit kan gaan over het leren afstappen op mensen, een gesprek aan leren gaan met een onbekende, jezelf voorstellen, vrienden maken of voor een groep leren staan.

Rots & Water

Naast individuele begeleiding bied ik ook Rots en Water training aan voor kinderen van 4-12 jaar. De trainingen bestaan uit 10 bijeenkomsten van een uur, een intake- en evaluatiegesprek en een ouderbijeenkomst.

In groepjes van minimaal 6 kinderen is deze training te volgen. 

 

Rots en Water

 

To Top